Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is acne? Een uitgebreid overzicht van acne, puistjes en mee-eters: symptomen, oorzaken, behandelingsopties.

Met al dit gepraat over acne kunnen we net zo goed proberen de aandoening een beetje te definiëren. Acne is de veelgebruikte naam voor poriën die verstopt zijn door talg (ook bekend als whiteheads en mee-eters), puistjes, knobbeltjes of cysten die kunnen verschijnen op het gezicht, de nek, de schouders, de borst, de rug, de bovenarmen en de bovenbenen.

De meeste tieners en een groot aantal volwassenen hebben min of meer langere tijd last van acne. De aandoening is niet beperkt tot enige leeftijdsgroep, ras of geslacht. Het treft honderden miljoenen mensen over de hele wereld. De grootste problemen met acne zijn het onaangename uiterlijk van puistjes en de littekens die ze achterlaten.

Soorten acne

Hoewel Puistjes zijn veruit de meest voorkomende vorm van acne en de vorm waar de meeste mensen waarschijnlijk mee te maken krijgen of waar ze last van hebben. U moet weten dat er ook andere vormen bestaan. De eenvoudigste vorm is acne vulgaris, waarbij alleen comedonen voorkomen, de eenvoudigste laesie.

Lesies zijn kleine plekken op de huid die worden aangetast door acne, hoewel de term ‘laesie’ niet beperkt is tot de veranderingen die door acne in huidweefsels worden veroorzaakt. Acnelaesies zijn de uitwendige vorm van comedonen, waarbij de talgzakjes verstopt raken door overtollig talg.

Comedonen staan ​​bekend als mee-eters en whiteheads, afhankelijk van of de porie open is of niet. Mee-eters zijn poriën waarvan de uitgezette openingen worden geblokkeerd door een mengsel van keratine en talg dat aan de oppervlakte zwart wordt. Whiteheads zijn gesloten poriën gevuld met de afscheiding van de talgklier die onder het weefsel opzwelt.

Comendonen zijn het gebruikelijke doelwit voor plukken en knijpen. Het openen van een follikel in de minder dan steriele omstandigheden van uw huis zal echter waarschijnlijk resulteren in een lichte infectie. Een open porie is een toegangspoort voor allerlei soorten bacteriën.

Papels – De papule is een kleine, stevige, meestal inflammatoire verhoging van de huid die geen etter bevat. Zeer kleine papels kunnen ook in clusters verschijnen, als gevolg van de reactie van het weefsel op acne.

Puisten – Puisten zijn kleine ontstoken verhogingen van de huid die gevuld zijn met etter. De pus is een combinatie van bacteriën, witte bloedcellen en dode huidcellen. Puisten worden meestal gevormd rond talgzakjes en haar.

Maculae – Een macula is een rode vlek op de huid die achterblijft door een acne-laesie. Maculae zijn vlak, rood en steken af ​​tegen de omringende huid. Een groep maculae geeft het gezicht een ontstoken aspect.

Knolletjes – Het gezwel is een solide laesie, een van de pijnlijkste laesies die door acne wordt veroorzaakt. Knobbeltjes hebben de neiging zich uit te strekken tot in de diepere lagen van de huid en het is bekend dat ze tot weefselvernietiging leiden. Ze kunnen erg pijnlijk zijn om te verwijderen en littekens achterlaten. Nodulaire acne is een ernstige vorm van acne die alleen met isotretinonine wordt behandeld.

Cysten – Cysten zijn laesies in de vorm van capsules en bevatten vloeibare of halfvloeibare pus, vergelijkbaar met die in puisten. Cysten zijn echter groter dan puisten en kunnen geïnfecteerd raken. Cysten breiden zich ook dieper in de huid uit en laten littekenweefsel achter. Nodulocystische acne is waarschijnlijk het ergste type acne dat de mens kent. Het is resistent tegen behandeling en reageert alleen op isotretinoïne, de stof die wordt verkregen uit vitamine A.

Wie krijgt acne?

Geloof het of niet, bijna iedereen in de wereld krijgt puistjes. Wanneer het lichaam in een hogere versnelling schakelt en de puberteit op de leeftijd begint Vanaf 12 jaar beginnen hormonen het over te nemen. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent. Het maakt niet uit waar je vandaan komt en wie je ouders waren. Ik heb nog nooit gehoord van iemand die in alle jaren van zijn of haar leven vlekkeloos is gebleven. Of het nu voedsel of vervuiling is, vroeg of laat zal iets uw hormonale evenwicht verstoren.

Meer dan 40 procent van alle tieners krijgt gevallen van acne die ernstig genoeg zijn om medische behandeling te rechtvaardigen. De meeste gevallen worden meestal opgelost zonder dat er luxe behandelingen nodig zijn, hoewel er meer dan één bezoek aan de dokter nodig is. De moderne wetenschap heeft echter een breed scala aan medicijnen tegen acne op recept en over de toonbank geproduceerd om mensen te helpen met hun acne om te gaan zonder onnodige pijn.

Niet alle acnegevallen kunnen echter zo gemakkelijk worden behandeld. Acne komt en gaat vanzelf, tussen de leeftijd van twaalf en drieëntwintig jaar, maar sommige mensen ontwikkelen ernstige vormen van acne, terwijl anderen voor het eerst acne krijgen als volwassenen. Dit is vooral bij mannen het geval. Vanwege het hogere gehalte aan androgenen in hun systeem hebben mannen veel meer kans dan vrouwen om aan acne te lijden. Bij vrouwen wordt acne in verband gebracht met hun vruchtbaarheidscyclus en de hormonale veranderingen die dit met zich meebrengt.

Hoewel de meeste gevallen van acne zich beperken tot de gezichtshuid, ervaren de meeste mensen die aan deze aandoening lijden op zijn minst af en toe mee-eters of puistjes op de armen, op de rug, de borst of zelfs op de billen.

Oorzaken van acne

Feit is dat acne het gevolg is van overactieve hormonen. En de huidige omgeving heeft zulke gruwelijke hormonale onevenwichtigheden gecreëerd dat ons lichaam moeite heeft om 100% efficiënt te blijven werken.

We hebben duizenden zeer fijne haartjes op ons gezicht, borst en bovenrug. Onder onze huid, en vastgemaakt aan elk van deze haarzakjes, bevinden zich talgklieren, die een olieachtige substantie produceren die talg wordt genoemd. Normaal gesproken is talg een goede zaak, omdat het voorkomt dat onze huid uitdroogt, onze huid laat stralen en haar zacht en soepel houdt.

Maar acne wordt veroorzaakt door de overactiviteit van deze klieren, die vervolgens te veel talg produceren en de olieachtige stoffen op onze huid afscheiden.

Door de tijd heen zorgen het begin van de puberteit en de natuurlijke veranderingen in het lichaam van de adolescent ervoor dat er hormonale veranderingen optreden. Vrouwen worden ook regelmatig blootgesteld aan verhoogde hormonale activiteit tot de leeftijd van de menopauze.

Maar het is nu algemeen bekend dat ons milieu een enorme impact op ons heeft gehad – onze omvang, gewicht, groei- en verouderingspatronen, vruchtbaarheid en algemene gezondheid worden allemaal beïnvloed door de hoeveelheid vervuiling en de kwaliteit van de lucht die we inademen, door de hoeveelheid van UV-stralen van de zon, door het voedsel dat we eten en door het water dat we drinken en waarin we baden.

Het vlees en de zuivelproducten die we eten bevatten groeisteroïden. Sporen van pesticiden zitten op bijna alle groenten en fruit die we consumeren. Producten als tarwe en suiker zijn afkomstig van genetisch gemodificeerde gewassen. Ons water bevat chemicaliën die schadelijke organismen doden die ons ziek kunnen maken.

Het niveau van hormonen in ons lichaam is er grotendeels verantwoordelijk voor dat de klieren een teveel aan olie produceren. Uiteindelijk gaat dit gepaard met het ongelijkmatig afstoten van dode huidcellen, waardoor onze poriën verstopt raken.

Wanneer onze poriën verstopt raken, veroorzaakt dit mee-eters en whiteheads, die jarenlang verstopt kunnen blijven in onze poriën. Ernstigere acneproblemen, zoals puistjes, knobbeltjes en cysten, ontstaan ​​wanneer bacteriën deel gaan uitmaken van de mix.

Een bacterie genaamd Propionibacterium acnes leeft normaal gesproken onschadelijk op uw huid, maar wanneer overtollige olie de poriën begint te verstoppen, voedt deze zich met de talg en produceert chemicaliën en enzymen die een reactie van het immuunsysteem van het lichaam veroorzaken. De huid raakt ontstoken en kan vervolgens leiden tot het uitbreken van puistjes, pijnlijke knobbeltjes (onder de huid) of cysten. Acneknobbeltjes en cysten kunnen scheuren, waardoor de infectie zich in het huidweefsel verspreidt, wat vervolgens kan resulteren in diepe en permanente littekens.

Je kunt onmogelijk alle factoren beheersen die acne veroorzaken, maar er zijn acnebehandelingssystemen die speciaal zijn ontwikkeld om acne-veroorzakende bacteriën intern en extern onder controle te houden.

De sociale impact van acne

De sociale impact van acne is enorm. De onaangename aanblik van puistjes zorgt ervoor dat veel mensen naar de buurt rennen drogisterij of apotheek vanwege de waargenomen invloed van acne op sociale relaties. Elk jaar worden er wereldwijd honderden miljoenen dollars uitgegeven aan anti-acneproducten door mensen op vijf continenten.

Acne is een van de meest lastige omstandigheden van onze tijd. Hoewel de meeste mensen die aan acne lijden, geen enkel lichamelijk ongemak ervaren, compenseren ze dit door psychologische littekens. Dit effect is niet diepgaand onderzocht omdat acne een veel voorkomende, niet-bedreigende aandoening is die vanzelf komt en gaat en de eventuele psychologische effecten die daaraan verbonden zijn, niet als bijzonder belangrijk werden beschouwd.

Acne heeft echter een sterkere impact dan verwacht op het leven van mensen vandaag de dag. Studies uitgevoerd door onderzoekers hebben aangetoond dat mensen die aan acne lijden ook het volgende vertonen:

  • Een laag zelfvertrouwen
  • Frustratie
  • Gevoelens van ontoereikendheid
  • Depressie
  • Weigering om te socialiseren
  • Een laag zelfbeeld

Deze effecten worden veroorzaakt door het negatieve effect dat acne heeft op het uiterlijk en de daaruit voortvloeiende angst voor negatieve reacties van anderen. Mensen die aan acne lijden, kunnen uiteindelijk een onbevredigend leven leiden en falen op school, op het werk en in sociale interactie.

Acne bij volwassenen

Acne bij volwassenen wordt vaak de donkere kant van acne genoemd en is een van die gênante onderwerpen onder volwassenen, vooral omdat de meeste mensen er op natuurlijke wijze vanaf komen naarmate ze ouder worden. Uit officiële statistieken blijkt dat 25 procent van alle volwassen mannen en 50 procent van de volwassen vrouwen op enig moment in hun leven last krijgt van acne. Dat maakt het tot een behoorlijk groot probleem, vooral in de wereld van vandaag, waar het sociale leven erg belangrijk is en het fysieke uiterlijk een cruciale rol speelt in ieders carrière. Een gezicht vol rode vlekken is al erg genoeg voor een tiener, maar nog veel erger voor een volwassene.

Een van de eerste dingen die uit de statistische gegevens kunnen worden afgeleid, is het feit dat acne niet bepaald ongewoon is onder volwassenen. Acne bij volwassenen wordt meestal opgesplitst in ernstige gevallen van acne die nooit zijn verdwenen en opflakkeringen van sluimerende acne bij personen tussen de 30 en 40 jaar. Er zijn ook gevallen waarin mensen voor het eerst als volwassene acne ontwikkelden, hoewel dergelijke gevallen enigszins zeldzaam zijn. en meestal veroorzaakt door chemicaliën of chronische fysieke druk op de huid. De oorzaken van acne bij volwassenen worden door de wetenschap niet volledig begrepen. Er wordt aangenomen dat hormonen verantwoordelijk zijn voor een bepaald deel van de gevallen, wat betekent dat sommige mensen erin slaagden hun acne onder controle te houden met hormonale behandeling. Hoe dan ook, acne bij volwassenen vereist een bezoek aan de dokter.

Ongeacht de oorsprong heeft volwassen acne dezelfde werkingswijze. als de gebruikelijke vormen. De talg, een olieachtige substantie die wordt afgescheiden door de talgklieren die aan de haarzakjes zijn bevestigd, vermengt zich met dode huidcellen en verstopt de follikel. Zo beginnen bacteriën te gedijen in de gesloten omgeving en zwelt de follikel op, waarbij witte bloedcellen en bacteriën elkaar binnenin doden. Pogingen om de situatie op te lossen door de puistjes open te knijpen, hebben ook de neiging de situatie te verergeren doordat onbeschermd vlees aan meer bacteriën wordt blootgesteld.

Volwassenen die aan acne lijden, moeten sterke schoonmaakmiddelen vermijden die sterke chemicaliën bevatten. Vrouwen moeten ook voorzichtig zijn met hun make-up, terwijl mannen moeten proberen zich te scheren zonder daarbij hun huid te beschadigen. Blootstelling aan stof en vervuiling is iets wat ook moet worden vermeden en de huid moet zo schoon mogelijk worden gehouden, zonder te overdrijven.

Blijvende effecten van tieneracne

De tienerjaren zijn een moeilijke tijd voor elke tiener. Hoewel alle zorgen van de volwassenheid nog ver in de toekomst liggen, zijn tieners niet bepaald gelukkig. De zorgeloosheid en onwetendheid uit de kindertijd laten ruimte voor rebellie en vragen over iemands plaats onder de zon. Op zoek naar hun eigen weg door het leven voelen tieners zich vaak onzeker en onbegrepen. Als de zoektocht naar een plek op de wereld niet genoeg is, krijgen tieners helaas ook te maken met huidproblemen, zoals acne. Deze lelijke toestand is de vloek van veel tieners vanwege de effecten die het op psychologisch niveau heeft.

Er is niet veel voor nodig om een ​​negatief zelfbeeld bij een tiener te bevorderen. De meesten van hen zijn op zijn minst enigszins onzeker over hun uiterlijk vanwege verschillende echte of denkbeeldige onvolkomenheden. Maar een echte aandoening die echt ongemak veroorzaakt en een jong gezicht markeert, is iets heel anders. Het kwetsbare zelfbeeld en het zelfrespect van tieners hebben het moeilijk om het hoofd te bieden aan de druk die wordt uitgeoefend door de meningen van anderen en de vergelijkingen met verschillende rolmodellen die tieners voor zichzelf vinden. In extreme gevallen verandert het negatieve zelfbeeld in zelfhaat en wordt de ontsierende toestand gezien als een wreed instrument voor zelfbestraffing omdat men er niet in slaagt zich aan de een of andere norm te houden.

Jongeren leven in kleine werelden. Ouders, vrienden en de amorfe groep halfvertrouwde klasgenoten vormen de grenzen van hun sociale leven. Uiteraard hebben tieners de neiging meer belang te hechten aan de lof of kritiek van hun vrienden of klasgenoten, omdat ouders toch van je houden en fataal bevooroordeeld zijn. Maar aangezien tieners erg wreed tegen elkaar kunnen zijn, is de kritiek van klasgenoten vaak onvriendelijk en kwetsend bedoeld. Dit vergroot de gevoelens van angst en stress, wat resulteert in het terugtrekken uit de sociale omgeving in een privéwereld van pijn en schaamte.

Jonge mensen zijn vreselijk serieus als het om uiterlijke schijn en kritiek gaat. Ze zijn nog steeds ver verwijderd van het tijdperk waarin mensen in het reine komen met zichzelf en niet langer erg geïnteresseerd zijn in wat anderen zeggen of denken. Je lichaam of gezicht verbergen en je schamen alleen maar omdat iemand anders zei dat dit de juiste keuze is, is een vergissing en tieners moeten geholpen worden dit in te zien. Acne kan worden bestreden met volharding en door het gebruik van de juiste producten. De psychologische effecten van acne moeten echter ook worden bestreden, anders zullen ze misschien nooit verdwijnen. De jongeman die zichzelf haatte omdat hij puistjes op zijn gezicht had, zal veranderen in de volwassene die zichzelf haat omdat hij een beetje overgewicht heeft of niet zoveel geld verdient als een collega.

Het gevoel van ongemak en schaamte over jezelf verdwijnt niet altijd met de tijd. Soms vindt het gewoon een nieuw probleem dat als krachtbron kan dienen. Dit is het blijvende effect van acne: een slecht zelfbeeld, een gebrek aan zelfvertrouwen en het gevoel in het nadeel te zijn als je jezelf met andere mensen vergelijkt. Deze stemmingen en denkwijzen kunnen iemands sociale leven verpesten en vaak staan ​​ze ook de professionele ontwikkeling in de weg. Helaas zit acne niet alleen diep in de huid. Dit is de belangrijkste reden dat u de acnebehandeling moet vinden zodra u er een nodig heeft.

Acnelittekens

Acnelittekens zijn de plekken die achterblijven door laesies die niet genezen was of ontstoken was geraakt. Hun grootte, frequentie en type zijn afhankelijk van verschillende genetische factoren, die specifiek zijn voor elke persoon. Bij sommige mensen is de kans groter dat er littekens op hun huid ontstaan, vanwege hun afkomst en huidskleur. Dit is de reden waarom veel mensen ervoor willen zorgen dat hun laesies goed genezen.

Er zijn slechts twee soorten acnelittekens. Het eenvoudigste litteken is niets meer dan een plekje op de huid met een bruine, roze of paarse kleur, wat erop wijst dat er een puistje heeft gezeten. Het tweede type wordt het ijspriemlitteken genoemd en is een klein gaatje in de huid waar de laesie zich bevond. Littekens worden meestal alleen achtergelaten door ontstoken laesies, zoals puisten, knobbeltjes of cysten. Het openknijpen van een comedo kan echter resulteren in een ontstoken laesie en een litteken.

Gepigmenteerde littekens zijn het resultaat van het huideigen proces waarbij de natuurlijke kleur in het genezende weefsel opnieuw wordt opgebouwd. De pigmentconcentratie kan worden verlaagd met verschillende soorten behandelingen, zoals bleekcrèmes, lotions of laserchirurgie. De keuze van vrij verkrijgbare producten moet afhangen van het type en de ernst van uw acne. Als u niet zeker weet wat u moet kiezen, neem dan contact op met een dermatoloog.

Het duurt tot zes weken voordat milde acnelittekens verdwijnen. Als de vrij verkrijgbare acneproducten niet werken, neem dan opnieuw contact op met uw arts. Hij of zij zal u een sterkere behandeling voor littekens aanbevelen, mogelijk zelfs crèmes op basis van retinoïden. Dit wordt gedaan om opflakkeringen van acne te voorkomen en om het afstoten van huidcellen in en rond de littekens te bevorderen.

Het volgende niveau in de behandeling van acnelittekens is het chemisch peelen van uw huid. Lycolzuur, salicylzuur of melkzuur worden gebruikt om de beschadigde bovenste laag van de huid af te pellen en de vorming van een nieuwe, gladdere laag teweeg te brengen. Deze procedure kan zelfs bij actieve acne nuttig zijn. Peelings worden meestal gedurende een periode van weken of maanden uitgevoerd en zijn meestal effectief tegen gepigmenteerde littekens.

Het tweede type acnelittekens wordt vaker behandeld met dermabrasie of laserresurfacing. Dermabrasie betekent dat de bovenste laag van de huid wordt verwijderd met behulp van een snelle roterende staalborstel of een diamantgecoate steen. Deze procedure vereist meer dan één sessie voor elk litteken en heeft als nadeel dat het litteken helemaal niet wordt verwijderd. Het maakt het simpelweg minder zichtbaar.

Een betere behandeling voor acnelittekens is het laserresurfacing van de huid. Vergelijkbaar met het effect van blootstelling aan de zon, gebruiken artsen het geconcentreerde licht van de laserstraal om een ​​kleiner of groter deel van de bovenste laag van de huid te verbranden. Veel dermatologen en cosmetisch chirurgen bevelen deze procedure aan in plaats van dermabrasie.

De beste manier om voor het probleem van acnelittekens te zorgen, is door een acnebehandeling te gebruiken die uw lichaam echt kan helpen een einde te maken aan de fundamentele oorzaak van acne en eenvoudigweg littekens te voorkomen.

Variaties van ernstige acne

Ernstige vormen van acne komen bij weinig mensen voor. Ze brengen echter grote ontberingen met zich mee voor de mensen die lijden. Ze zijn uiterst ontsierend en kunnen psychologische gevolgen hebben voor de patiënt.

Acne conglobata is een chronische en ernstige vorm van acne vulgaris (veel voorkomende acne). Het wordt meestal gekenmerkt door diepe abcessen, ernstige ontstekingen, ernstige schade aan de huid, littekens en mee-eters zijn meestal opvallend en wijdverspreid. Het komt vaak voor op het gezicht, de borst, de rug, de dijen, de bovenarmen en de billen. Het treft meestal mensen met een leeftijd tussen 18 en 30 jaar.
Bij acne conglobata vormen zich ontstekingsknobbeltjes rond meerdere comedonen, die geleidelijk in omvang toenemen totdat ze afbreken en pus afscheiden. Er kunnen zich diepe zweren vormen onder de knobbeltjes, wat leidt tot littekens van het keloïdtype, en korsten kunnen zich vormen over diep zwerende knobbeltjes

Acne conglobata kan worden voorafgegaan door acnecysten, papels of puisten die niet genezen, maar in plaats daarvan snel verslechteren. Af en toe laait acne conglobata op bij acne die al jaren sluimert.

Acne fulminans is een plotseling begin van een zeer destructieve ontsteking, waar jonge mannen normaal gesproken last van hebben. Symptomen van ernstige nodulocystische, vaak zwerende acne, pijnlijke gewrichten en koorts zijn duidelijk. Het kan het gevolg zijn van een mislukte behandeling van acne conglobata. Het reageert niet goed op antibiotica, dus normaal gesproken worden Accutane en orale steroïden voorgeschreven. Corticosteroïden of niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen kunnen worden gegeven om ontstekingen te verminderen. Aanvallen van acne fulminans kunnen terugkeren en de patiënt kan acne ontwikkelen waarvoor een langdurige behandeling met isotretinoïne nodig is.

Gram-negatieve folliculitis is een complicatie van misbruik en langdurig gebruik van antibiotica. Patiënten met dit type acne worden gewoonlijk behandeld met accutane, omdat bekend is dat het effectief is tegen gramnegatieve bacteriën. Het woord “Gram” verwijst naar een blauwe vlek die in laboratoria wordt gebruikt om microscopisch kleine organismen te detecteren. Bepaalde bacteriën kleuren niet blauw en worden ‘Gram-negatief’ genoemd.

Pyoderma faciale is het type acne dat vooral vrouwen treft in de leeftijdsgroep van 20 tot 40 jaar. Het beperkt zich tot het gezicht en verschijnt plotseling als zowel diepe als oppervlakkige cysteuze laesies van het gezicht met onderling verbonden ‘tunnels’ tussen cysten, roodachtige ontsteking van de huid en lichte zwelling (oedeem) van de huid, die zelden langer dan een jaar of langer aanhoudt. dus, en wordt niet geassocieerd met een vette huid.

Huidverzorgingstips voor mensen die last hebben van acne

Wees zachtaardig

 Het eerste dat je moet onthouden is dat je voorzichtig moet zijn met je gezicht. Was je gezicht niet met warm of koud water. Gebruik lauw water en een milde reiniger twee keer per dag en na je training in de sportschool, voor het geval je aan het sporten bent. Vermijd gewone zeep en andere soortgelijke producten die gevuld zijn met agressieve chemicaliën. Als u niet bekend bent met reinigingsmiddelen, vraag dan een arts om advies.

Was je gezicht voorzichtig en spoel grondig. Dep uw gezicht droog en vermijd schrobben. Schrobben kan duizenden onzichtbare laesies in je huid openen die de perfecte broedplaatsen voor bacteriën zijn.

Houd uw handen uit de buurt van uw huid

Hoewel het tegen je instinct ingaat, moet je leren je handen uit de buurt van puistjes en andere verwondingen te houden. Puistjes uitknijpen is een slecht idee, tenzij dit onder steriele omstandigheden door een arts wordt gedaan.

Voor de jongens

Als je je moet scheren, wees dan heel voorzichtig. Voer een test uit en kijk welk type scheermes het beste bij u past. Ik zou zeggen dat elektrische scheerapparaten het beste zijn om te gebruiken als je last hebt van acne, maar elke man weet beter wat in zijn geval werkt. Scheer voorzichtig en vermijd het openen van bestaande laesies.

Voor de meisjes

Cosmetica is een van de kleine oorzaken van acne. Als u een acnebehandeling ondergaat, kies dan alleen olievrije cosmetica, anders gaat het goede effect verloren. Je moet ook tests op jezelf uitvoeren en zien welke cosmetica je poriën niet verstoppen. Pas op voor bijwerkingen als u producten gebruikt waarvan het etiket zegt ‘ontworpen om de poriën niet te verstoppen’.

Blijf uit de zon

Ja, een bruine kleur zou u prachtig staan, maar u moet een tijdje zonder leren. De risico's van blootstelling aan de zon zijn niet acceptabel als je beseft dat de zon acne niet geneest. UV-stralen drogen eenvoudigweg de buitenste lagen van uw huid uit en zorgen ervoor dat deze loslaat. Zodra u echter niet in de zon bent, zal acne terugkeren. Langdurige blootstelling maakt u ook een bepaalde kandidaat voor huidkanker.

Acne is een groot probleem: hoe kunt u een behandeling tegen acne vinden?

Acne , beter bekend als puistjes, is de vloek van bijna elk gezicht en de ergste nachtmerrie voor degenen die te ongelukkig zijn om te lijden. Hoe deze puistjes genezen?

Het is tegenwoordig de meest voorkomende huidziekte. Alleen al in de Verenigde Staten zijn bijna 60 miljoen mensen besmet met acne, waar 85 procent van de tieners er last van heeft.

Acne is een aandoening die het gevolg is van de werking van hormonen op de talgklieren van de huid, wat leidt tot verstopte poriën en het uitbreken van laesies die gewoonlijk puistjes of puistjes worden genoemd. Acnelaesies komen meestal voor op het gezicht, de nek, de rug, de borst en de schouders.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is acne niet alleen een tienerziekte. Het is een sociale vloek en kan in bepaalde gevallen verontrustend en ontsierend zijn. Het heeft een aanzienlijke economische impact, omdat mensen veel geld uitgeven aan behandelingen en therapieën zonder recept of op recept.

Acnegevallen variëren van mild tot ernstig ontsierend. Het varieert van comedonen (mee-eters en whiteheads) tot knobbeltjes en cysten. Hier zijn verschillende acnetermen die u kunnen helpen acne beter te begrijpen.

Comedo of comedonen zijn eenvoudigweg verstopte en vergrote haarzakjes. Wanneer een comedo open is, wordt dit meestal een mee-eter genoemd. Wanneer het gesloten is of diep in de huid zit, wordt het meestal whitehead genoemd. De whitehead verschilt in kleur van de mee-eter omdat de opening van de verstopte talgfollikel naar het huidoppervlak gesloten of erg smal is, in tegenstelling tot de uitgezette folliculaire opening van de mee-eter. Noch mee-eters, noch whiteheads mogen worden uitgeknepen of opengepikt, tenzij ze door een dermatoloog onder steriele omstandigheden worden geëxtraheerd. Weefsel dat beschadigd is door knijpen of plukken kan geïnfecteerd raken door stafylokokken, streptokokken en andere huidbacteriën.

Papels zijn ontstoken laesies die meestal verschijnen als kleine, roze bultjes op de huid en gevoelig kunnen zijn bij aanraking. Een groep zeer kleine papels en microcomedonen kan bijna onzichtbaar zijn, maar voelt bij aanraking aan als 'schuurpapier'. Een papule wordt veroorzaakt door een plaatselijke cellulaire reactie op het acneproces.

Puisten zijn papels met daarbovenop met pus gevulde laesies die aan de basis rood kunnen zijn. Een puist die zich over een talgzakje vormt, heeft meestal een haar in het midden. Acnepuisten die genezen zonder over te gaan naar een cystische vorm laten meestal geen littekens achter.

Knobbeltjes zijn vaste, koepelvormige of onregelmatig gevormde laesies. Ze worden gewoonlijk gekenmerkt door ontstekingen, strekken zich uit tot diepere lagen van de huid en kunnen weefselvernietiging veroorzaken, wat resulteert in littekens. Een knobbel kan erg pijnlijk zijn. Nodulaire acne is een ernstige vorm van acne die mogelijk niet reageert op andere therapieën dan isotretinoïne.

Cysten kunnen lijken op knobbeltjes, maar zijn gevuld met pus, zeer pijnlijk en kunnen littekens veroorzaken. Meestal worden ze beschreven met een diameter van 5 mm of meer.

Ben je het beu om in de spiegel te kijken en dezelfde lelijke plekken en oneffenheden te zien? Ben je geïrriteerd dat je nooit naar buiten kunt gaan en plezier kunt hebben omdat mensen de hele tijd staren? Dan lijkt het hoog tijd dat je er iets aan gaat doen. Er zijn een aantal betrouwbare acnebehandelingssystemen die zowel de oorzaken als de gevolgen van acne, waar dan ook op uw lichaam, aanpakken.

Verschillende acnebehandelingen

Acne is de meest voorkomende huidaandoening die we tegenwoordig kennen. Hier zijn enkele van de verschillende acnebehandelingen die we speciaal voor u hebben samengesteld.

Was uw gezicht twee keer per dag (maximaal driemaal) met een zachte, niet-geparfumeerde reiniger. Vermijd het gebruik van zeep, omdat deze agressieve chemicaliën en ingrediënten bevatten die uw huid kunnen beschadigen.

Raak uw gezicht niet aan. Stop met je handen bij je gezicht te houden! Ik maak me hier vaak schuldig aan als ik mijn hand op de zijkant van mijn hoofd laat rusten tijdens het lezen. Ook het wrijven of steunen van je kin is een ander veel voorkomend probleem bij het nadenken. Vermijd wrijven, aanraken of krassen op uw huid met uw handen. Je handen bevatten veel bacteriën die acne-aanvallen kunnen veroorzaken. Het is waarschijnlijk een van de moeilijkste dingen om te vermijden, omdat we ons van een groot deel van het handcontact gedurende de dag niet bewust zijn. Maak er een gewoonte van om handcontact te vermijden en wees er overdag bewust van om bacteriën te vermijden.
Vermijd de verleiding om aan je acne te peuteren, te prikken en uit te knijpen. Hierdoor wordt de infectie dieper in de huid gebracht en kan ernstige littekens ontstaan.

Voor milde tot matige acne kunt u vrij verkrijgbare zalven, oplossingen, lotions of gels gebruiken die benzoylperoxide, salicylzuur of azelaïnezuur bevatten als alternatief voor benzoylperoxide. Benzoylperoxide is het beste in het doden van P. acnes en kan de olieproductie verminderen. Resorcinol, salicylzuur en zwavel helpen mee-eters en whiteheads af te breken. Salicylzuur helpt ook het afstoten van cellen langs de follikels van de olieklieren te verminderen.

Topische antibioticaoplossingen en lotions kunnen ook worden toegepast.

Tea tree olie is een natuurlijk antibioticum en antibacterieel middel en heeft een uitdrogend effect op de huid. Het houdt de P. Acnes-bacteriën op afstand en vermindert de vettigheid van het gezicht, waardoor deze olie een waardevolle investering is.

Zwavel helpt bestaande puistjes te genezen door de poriën te deblokkeren.

Alfa- of bèta-hydroxylzuren (AHA of BHA) zorgen ervoor dat de huid geëxfolieerd blijft. Glycolzuur, de meest bekende van het stel, is een nuttige adjuvante therapie voor milde acne. Amandelzuur, een minder bekende, maar die de keratolytische eigenschappen van glycolzuur combineert met natuurlijke antibacteriële eigenschappen die de aanwezigheid van P. acnes helpen verminderen, kan worden beschouwd als een effectiever alfahydroxylzuur bij de behandeling van acne-laesies. Het is ook veel minder irriterend dan glycolzuur, een factor die erg belangrijk kan zijn voor mensen met een gevoelige huid die geen andere middelen zoals Retin-A, benzoylperoxide, zwavel of salicylzuur kunnen gebruiken. Het is op zichzelf effectief bij de behandeling van milde gevallen van acne, en kan met succes worden gebruikt in combinatie met andere therapieën voor matige acne.

Deze behandelingen zijn meestal alleen effectief bij milde tot matige acneproblemen. Het duurt meestal enkele weken of ongeveer drie tot zes maanden voordat de effectiviteit wordt opgemerkt. Voor ernstigere en ernstigere acne-aandoeningen, aarzel niet om uw dermatoloog te raadplegen.

Als u denkt dat er een betere oplossing is voor uw acneproblemen, heeft u gelijk. U kunt de acnebehandelingssystemen proberen. De kruidenpillen doden bacteriën, de diepe gezichts- en lichaamswassingen openen de poriën en reinigen, de beschermingscrème fungeert als een schild voor je huid.

Hoe je dit kunt voorkomen acne 

Niemand wil acne hebben. Iedereen met acne wil er vanaf. Iedereen wil acne voorkomen. Helaas weten we niet allemaal hoe we acne kunnen voorkomen. Er bestaat geen wondermiddel dat ‘acne binnen drie dagen zal elimineren’. Er is geen wonder. Maar er zijn behandelingsproducten die u helpen acne te behandelen. Houd er echter rekening mee dat u de ontwikkeling van acne kunt voorkomen.

Acnefeiten

Feit nummer één. De cosmetische industrie verdient miljarden dollars aan de publieke zoektocht naar een mooie huid. Ze gebruiken het geld om reclame te maken en hun producten te bestendigen. Laat u niet misleiden door de hype.

Feit nummer twee. Er zijn veel factoren die bijdragen aan het verstopt raken van de poriën: zoals een uitgedroogde huid, onjuiste reiniging, overmatige olieproductie, overmatige ophoping van dode huidcellen, hormonen, overmatig zweten, vuil werk of speelomgevingen, genetica, make-up, vingers in het gezicht, allergische reacties, een dieet met een hoog suikergehalte en vele andere.

Feit nummer drie. De meeste huidonzuiverheden zijn te wijten aan verstopte poriën, dus de beste manier om die mooie huid te krijgen is door je poriën te ontstoppen.

Hoe acne voorkomen

1. Vermijd producten op oliebasis, zoals gezichtslotions, wasproducten en cosmetica. Zoek naar producten die 'niet-comedogeen' zijn, wat betekent dat ze je poriën niet verstoppen.

2. Draag geen strakke hoofdband, honkbalhoed en/of helm tijdens het sporten of sporten, en zorg ervoor dat je de met zweet doordrenkte dingen elke keer wast als je ze draagt.

3. Houd de huid gehydrateerd en vochtig, zodat uw cellen goed kunnen functioneren. Bevochtig uw gezicht met milde, niet-comedogene vochtinbrengende crèmes om het gehydrateerd te houden. Hydrateren is een noodzaak. Ook hier is het product met de minste hoeveelheid chemische toevoegingen het beste. Gebruik na het reinigen altijd een lichte vochtinbrengende crème op uw gezicht.

4. Reinig je poriën met een alcoholvrije toner of huidconditioner op wattenbolletjes. Probeer niet hard te schrobben, anders wordt uw huid gestript en beschadigd. Zelfs nadat je je gezicht hebt gespoeld, als je de rest van het reinigingsmiddel en de losgemaakte vuilresten niet verwijdert, zul je dat vuil alleen maar dieper in de poriën inbedden als je er serums en vochtinbrengende crèmes bovenop legt. De absoluut beste manier om deze diepe poriënreiniging uit te voeren is met een alcoholvrije toner of huidconditioner op wattenbolletjes. Het is niet nodig om uw huid te beschadigen door krachtig te schrobben of agressieve zuren. Veeg eenvoudigweg met tonervochtige wattenbolletjes totdat het laatste watje er perfect wit uitziet.

5. Astringentia, salicylzuur, retinoïnezuren en glycolzuren werken allemaal om verstopping van de poriën te voorkomen. Houd rekening met enkele actieve ingrediënten zoals benzoylperoxide, deze ingrediënten kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken.
Dus dit zijn uiterst eenvoudige stappen om uw probleem te elimineren of te verminderen. Begin vandaag nog. Schoonheid begint bij je huid.

Dit zijn 5 belangrijke tips. Er zijn er nog meer en vergeet niet de producten voor de behandeling van acne te overwegen.

Kruidenbehandelingen voor acne

Er zijn er enkele kruidenbehandelingsproducten voor acne die u kunnen helpen uw huid gezond te houden. Laten we eens kijken naar de ingrediënten.

 

Paardebloem (wortel)

Een dergelijke wijdverspreide kruidachtige plant als de paardenbloem van de zonnebloem of de Asteraceae-familie staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen. Daarom werkt het perfect als huidvlekken met zijn hulp worden behandeld.

 

Deze gebruikelijke broek van onze meter bevat veel stoffen die nuttig zijn voor ons lichaam: choline, bitterverbindingen, inuline, calcium, kiezelzuur, natrium, zwavel en kalium, dat ook sterk geconcentreerd is in de verse bladeren.

Paarse zonnehoed (poeder)

Echinacea stimuleert het immuunsysteem omdat het bijdraagt ​​aan de productie van bepaalde witte bloedcellen. Het maakt de celwanden ook sterker, waardoor de persoon minder wordt blootgesteld aan risico's veroorzaakt door virussen en bacteriën. Ze kunnen niet door de goed beschermde muren heen breken. Zo kunt u voor uw huid zorgen en ontstekingen op afstand houden. De plant groeit als wilde bloem in Canada en de VS. Momenteel is hij als cultuurplant ook te vinden in Europa en Azië.

Deze plant is vanwege zijn immuunversterkende eigenschappen ook goed tegen verkoudheid en griep. Het moet oraal worden ingenomen. Wanneer het plaatselijk wordt aangebracht, behandelt het dergelijke huidaandoeningen en eczeem, psoriasis en insectenbeten. Vanwege de antimicrobiële eigenschappen kan Coneflower bacteriën remmen en de vorming van pus vertragen.

Klis (wortel)

Klis groeit bijna overal: in het noorden van de VS, Azië en Europa. De bladeren en wortels worden al eeuwenlang gebruikt om bijna alle huidaandoeningen en ziekten te behandelen, zoals acne, eczeem, huidkanker en andere. Klis helpt de gladheid van de huid te herstellen en heeft een milde antibiotische werking.

Gele dok (wortel)

Deze meerjarige bloeiende plant staat bekend als een algemene systematische toner. De bladeren zijn een uitstekende bron van vitamine A, eiwitten, ijzer en kalium. Het wordt meestal gecombineerd met sarsaparilla in zalven, crèmes en afkooksels tegen chronische huidaandoeningen, bijvoorbeeld psoriasis, eczeem en huiduitslag. De combinatie van deze twee planten is effectief dankzij de combinatie van de adstringerende tannis en zuiverende antrachinonen die actieve antimicrobiële eigenschappen hebben.

Cayenne (40 HU)

De pittige en hete smaak van rode peper-cayennepeper bevat een bestanddeel dat capsaïcine wordt genoemd en dat bij plaatselijk gebruik op de huid pijn en irritatie kan verminderen. Deze soortgelijke verzachtende eigenschap kan jeuk en irritatie veroorzaakt door huidpsoriasis helpen elimineren. Cayennepeper werkt als een drager die de activiteit van enkele andere elementen in de huidolieklieren en huidporiën kan activeren en ondersteunen.

Rode klaver (bloesem)

Van Rode Klaver is bekend dat het rijk is aan essentiële vitamines voor de huid, zoals vitamine A en vitamine B-complex. Het wordt gebruikt om gifstoffen uit het bloed te verwijderen. Vroeger werden verse bloemen gehakt en rechtstreeks op de huid aangebracht om insectenbeten of ontstekingen te behandelen. Tegenwoordig is rode klaverextract een van de componenten van crèmes en lotions tegen huidaandoeningen als psoriasis.

Zoethoutwortel

Dit zoetbloemige kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurveda en de traditionele Chinese geneeskunde. Als het in de juiste hoeveelheden wordt ingenomen, kan het huidontstekingen en roodheid verminderen, dermatitis en sommige infecties behandelen. Zoethout wordt ook gebruikt als huidverlichter en als verzachtend middel in reinigingsmiddelen en crèmes.

Wij raden niet aan om zo'n mix op je keukentafel te maken. Denk aan deze effectieve planten als u producten aanschaft voor de behandeling van acne. Met dergelijke ingrediënten kunt u het gewenste effect bereiken.

Hoe vindt u de beste oplossing voor acnebehandeling?

Wanneer u kiest een oplossing voor de behandeling van acne, u wilt dat deze werkt en dat deze redelijk geprijsd is. Het kan zijn dat u gefrustreerd raakt bij het selecteren van de beste producten tegen acne, omdat er tegenwoordig zo veel op de markt zijn.

Er zijn geweldige tips die het kiezen van het juiste product voor u veel gemakkelijker kunnen maken.

1. Richtlijnen aanbevolen door de FDA

Er zijn een aantal aanbevelingen voor het selecteren van een op kruiden gebaseerde anti-acnebehandeling. De nieuwe regels van de Food and Drug Administration zorgen er bijvoorbeeld voor dat de biologische of kruidengeneesmiddelen:

• Er moet rekening gehouden worden met alle veiligheidsnormen

• Zijn vrij van schadelijke ingrediënten, verontreinigingen of onzuiverheden

• Het product moet op de juiste manier worden geëtiketteerd, in overeenstemming met de richtlijnen van de normen.

Zoals je ziet is het een goed idee om dezelfde door de FDA aanbevolen richtlijnen te gebruiken bij het kiezen van een anti-acnecrème, lotion, olie of ander soortgelijk product.

2. Is het klinisch getest?

We leven in een tijdperk van op bewijs gebaseerde geneeskunde en moeten ons oordeel baseren op echte getuigenissen en pure feiten en bewijzen, en niet alleen op naakte beweringen. Kies daarom een ​​goed, uit meerdere componenten bestaand acnehulpmiddel met ingrediënten die klinisch zijn getest door de tijd en ervaring en die door gekwalificeerde gezondheidswerkers en artsen worden aanbevolen voor dagelijks gebruik.

3. Voldoet het volledig?

Er worden hoogwaardige supplementen geproduceerd volgens de formules, die de risico's op mogelijke nawerkingen voor het grootste deel van de kopers minimaliseren. Degenen die op zoek zijn naar een efficiënt huidverzorgingssysteem, moeten er een vinden die goed is voor mensen van elke leeftijd en geslacht. Bezoek het forum voor acnebehandeling en blader door de recensies. Uw product moet worden beoordeeld als een product dat even snelle en beste resultaten oplevert bij jonge volwassenen als bij vrouwen en mannen van middelbare en oudere leeftijd.

4. Is het risicovrij?

Sommige anti-acneprogramma's hebben net als traditionele medicijnen bijwerkingen. Onderzoek daarom bij het kiezen van uw product of dit huidverzorgingssupplement vrij is van ongewenste effecten op uw lichaam.

De eenvoudigste manier om dat te doen is door alle acneforums die u kunt vinden goed te bestuderen en te kijken of het product dat u wilt gebruiken de goedkeuring heeft van een bekende grote internationale autoriteit op het gebied van de gezondheid. Kortom: let op de mening van de meerderheid, want die zal de juiste zijn. Als u met deze factor rekening houdt, kunt u wellicht het beste product voor uw huid vinden.

5. Vergelijk en kijk of het product betaalbaar en voordelig is

Huidverzorgingsproduct voor acnepatiënten kan niet het beste genoemd worden, tenzij het betaalbaar is. Een product dat u meer geeft voor minder, zou dus de beste keuze zijn.

Als u naar de apotheek gaat, ziet u daarin veel verschillende soorten producten. Ze zijn allemaal gericht op het bestrijden van acne. Je zult lotions, huidverzorgingscrèmes, supplementen, lotions en oliën zien om het probleem te voorkomen. Er zijn veel merken die natuurlijke producten produceren, maar ze werken niet allemaal goed om een ​​goed resultaat te behalen. Zelfs producten die vaak worden gebruikt, kunnen tot ongewenste effecten leiden.

Het belangrijkste is om de beoordelingen te bekijken van andere mensen die proberen hun aandoeningen met dit of dat product te behandelen en vervolgens de indrukken te delen en andere gebruikers te informeren of het product nuttig was.

Acnebehandelingspillen zonder operatie

Mannen en vrouwen proberen vaak acne te behandelen en hun uiterlijk te verbeteren door gebruik te maken van chemische technieken die behoorlijk nadelige, zelfs levensbedreigende effecten kunnen hebben, die zelfs kunnen eindigen met chirurgische ingrepen. Maar nu begrijpen veel mensen dat de veiligste manier om het gewenste resultaat te bereiken het nemen van medicijnen van natuurlijke oorsprong is.

Je hele lichaam zal gezond zijn als kruidengeneesmiddelen worden gebruikt. Je kunt pijn verminderen en gezondheidsproblemen voorkomen als je kiest voor natuurlijke producten. Maak van uw fysieke conditie een eerste prioriteit. Natuurlijke pillen voor de behandeling van acne zorgen voor schitterende resultaten en zijn absoluut veilig. Als u besluit acnebehandelingspillen van natuurlijke oorsprong te nemen, zult u de resultaten zeer snel merken. U zult geen last krijgen van complicaties, omdat deze pillen geen onnatuurlijke ingrediënten en conserveermiddelen bevatten. Na slechts een paar dagen nadat u de supplementen heeft ingenomen, heeft u een heldere huid op het gezicht en zal de acne op uw lichaam ook verdwijnen. U zult tekenen van veroudering zoals rimpels of striae verwijderen.

Acnebehandelingspillen bevatten een kruid genaamd "Elixir van de Jeugd". Volgens de legende werd de plant vroeger gebruikt om alle huidaandoeningen te behandelen. Het kruid groeit niet wijdverbreid en bloeit slechts twee keer per jaar. Daarom kost het tijd en moeite om nuttige stoffen te extraheren. Volgens het onderzoek bevatten deze kruiden biologische ingrediënten die je huid schoon maken. Pillen voor de behandeling van acne kunnen u geven wat u nodig heeft en u zult uw zelfvertrouwen vergroten.

Pillen voor de behandeling van acne kunnen vitamine E bevatten, wat ook een goede antioxidant en vochtinbrengende crème is. . Een zuivere gezichtshuid zorgt ervoor dat u zich jong voelt en draagt ​​bij aan meer zelfvertrouwen - allemaal zonder mogelijke bijwerkingen!

Natuurlijke producten voor de behandeling van acne

Dus je bent al volwassen met de middelen voor je strijd en je hebt al de manier gekozen waarop je dat wilt doen heb geen spijt van acne en u zult alle acne die op uw huid verschijnt, op de schouders, benen, armen of waar dan ook, vernietigen. Maar de vraag is open, juist met de middelen die u in uw strijd zult gebruiken. Ja, het onderhavige geval betreft een natuurlijke behandeling van acne.

Er zijn veel oorzaken van acne. Deze oorzaken zijn eenvoudigweg veelzijdig, dus het komt voor dat je gewoon niet weet waar deze walgelijke plekken vandaan komen. Acne kan worden veroorzaakt door hormonen of een ongezonde omgeving – het lijkt zomaar uit het niets te komen! Maar de oorzaak is zeker altijd aanwezig.

Deze grote verscheidenheid aan oorzaken leidt tot een grote verscheidenheid aan natuurlijke behandelingsopties voor acne. Meestal worden ze bewezen met tests of met brede praktische toepassingen, maar toch kun je niet voorspellen of een van deze in jouw geval echt nuttig zal zijn. Maar laat zo’n veelzijdige keuze vrijheid voor je daden geven. Er zijn veel productsoorten en elk heeft een andere werking.

Wat echt belangrijk is bij het kiezen van anti-acnepreparaten is het lezen van de recensies. Dat is uiteraard niet alleen het geval bij de voorbereiding tegen acne. Productrecensies zijn niet voor de lol geschreven. Waar moet u op letten als u recensies over natuurlijke acnebehandelingen leest? Heel vaak wordt geschreven dat de producten alleen worden aanbevolen op doktersaanbevelingen. In dit geval is het ongetwijfeld beter om een ​​goede specialist te raadplegen voordat u dergelijke preparaten gebruikt.

Een productrecensie kan u ook korte informatie geven over de productreputatie. Probeer informatie te achterhalen over referenties van het bedrijf dat dit product produceert.

Wat u ook moet raadplegen, is de geld-terug-garantie. Dit is ook het onderdeel van reputatie, productveiligheid en een belangrijke factor als geheel: als u wordt terugbetaald als de voorbereiding om uw acne te verslaan mislukt, verliest u in ieder geval geen geld. Helaas is verloren tijd al gegarandeerd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Risico's verbonden aan een borstvergroting: veiligheid eerst!

Veel vrouwen willen hun borsten groter maken. Het antwoord kan worden gevonden in het inbrengen van siliconengel of in vergroting met borstimplantaten - borstchirurgie . Iedereen weet wat voor onveilige gevolgen anesthesie kan hebben. Bovendien kunnen veel dames last hebben van hevige pijn en een lange herstelperiode nodig hebben, wat betekent dat ze niet volledig betrokken zullen zijn bij hun werk en gezinsleven. Patiënten moeten tabletten innemen om de pijn te verlichten, omdat de borsten na de chirurgische ingreep zeer pijnlijk en gevoelig zijn. Het betekent dat het hele proces van borstvergroting door middel van een operatie ongelooflijk duur en riskant is. De opties zoals injecties, gels, medicijnen en crèmes kunnen worden gemaakt zonder na te denken over de gevolgen van het gebruik van chemicaliën en hormonen. Probeer weg te blijven van deze onnatuurlijke oplossingen. Wat is een borstvergrotingsoperatie precies en hoe kunnen de bijbehorende risico's worden vermeden? Vóór ee

De geheimen van vrouwelijk libido ontsluiten: een uitgebreide gids voor seksuele gezondheid bij vrouwen

Veel vrouwen ervaren problemen in het seksleven en zoeken naar oplossingen. Het probleem is dat je gemakkelijk een product voor mannenverbetering kunt vinden: van de bekende Viagra tot al die kruidenpillen en crèmes. Hoewel deze opties de vrouwelijke geslachtsdrift vergroten, zijn ze ontworpen en geformuleerd voor mannen en kunnen ze mogelijk bijwerkingen veroorzaken. Het verhaal achter het vrouwelijke libido Vaak intimideren problemen , die te maken hebben met geslachtsgemeenschap, mannen omdat ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan en hoe ze de situatie kunnen oplossen. Verschillende farmaceutische bedrijven profiteren schaamteloos van dit idee door mannen ter verbetering van hun seksuele relaties aan te bieden. Klachten over een laag libido komen echter ook bij vrouwen voor, vooral in de veertig. Deze situatie komt in de meeste gevallen tot uiting in een snel verlies van interesse en/of energie voordat vrouwen ooit een orgasme bereiken. Dit probleem stoort dames en groeit uit