Doorgaan naar hoofdcontent

De complete gids voor acnemedicijnen en -behandelingen

Wat is acne?

Acne wordt door iedereen besproken, dus een definitie van deze term is vereist. Acne is een term die doorgaans wordt gebruikt voor poriën die zijn afgesloten door talg (met andere woorden whiteheads en mee-eters), puisten, knobbeltjes of blazen, die het gezicht, de nek, de schouders, de borst, de rug en de bovenste delen van de benen en armen aantasten.

Acne is een groot probleem voor bijna alle adolescenten en een groot aantal volwassenen, en het duurt enige tijd. Dit probleem is typisch voor mensen van verschillende leeftijden, rassen en geslachten. Een groot aantal mensen in alle landen van de wereld heeft er last van. Het ergste aan acne is het lelijke uiterlijk van puisten en littekens, die vaak het gevolg zijn van acne.

Acne heeft een aanzienlijk sociaal effect. Lelijke puisten zorgen ervoor dat veel mensen zich haasten naar een apotheek of drogisterij, omdat mensen denken dat acne een negatieve invloed heeft op hun onderlinge relaties. Jaarlijks geven mensen wereldwijd duizenden miljoenen dollars uit om acneproducten te kopen.

Soorten acne

  • Puistjes zijn de meest voorkomende vorm van acne, en het is het type dat het grootste deel van de mensen heeft, maar het kan ook goed zijn om meer te weten te komen over andere vormen van acne. Acne vulgaris is het basistype, dat alleen mee-eters omvat, de basisvorm van huidlaesie.
  • Lesies zijn kleine huidgebieden waar acne voorkomt, maar het begrip laesie verwijst niet alleen naar de huidbeschadigingen, veroorzaakt door acne. Het uitwendige type mee-eters wordt gedefinieerd als acne-laesies, en in dit geval verstopt de talgklier de talgzakjes.
  • Comedonen worden met andere woorden mee-eters en whiteheads genoemd, afhankelijk van de staat van een porie, gesloten of open. Bij mee-eters zijn de openingen van de poriën opgezwollen en gevuld met substantie bestaande uit keratine en talg, en het oppervlak ervan is zwart. Bij whiteheads zijn de poriën gesloten en gevuld met secretieproduct van de talgklier, ontstoken onder het huidoppervlak. Mensen plukken en knijpen vaak mee-eters. Maar als je dat thuis doet, waar er geen steriliteit is, kun je het weefsel direct ontsteken. Verschillende bacteriën kunnen het lichaam heel gemakkelijk aanvallen via een open porie.
  • Papels zijn een kleine, stevige en ontstoken huid, die iets boven het huidoppervlak ligt, zonder dat er pus in zit. Kleine papels kunnen clusters vormen, omdat de huid reageert op acne.
  • Pustels lijken op papels, maar er zit pus in. Pus bestaat uit een mengsel van bacteriën, witte bloedlichaampjes en dode huidcellen. Het gebied rond de talgzakjes en het haar is de typische locatie van puisten.
  • Maculae zijn gevolgen van acne, ze zien eruit als rode vlekken. Een macula is plat, het is een rode vlek, enigszins verhoogd op het huidoppervlak. Verschillende maculae samen zorgen ervoor dat iemands gezicht eruit ziet alsof het ontstoken is.
  • Knolletjes zijn stevige laesies. Ze doen meestal meer pijn dan andere soorten acne. Dit type acne dringt diep in de huid en daaronder door, en uiteindelijk vernietigen ze de weefsels. Het verwijderen van knobbeltjes veroorzaakt hevige pijnen en daarna blijven er littekens achter. Dit type acne is zeer moeilijk te genezen en de enige manier om acne te behandelen is isotretinoïne.
  • Cysten lijken in zekere zin op puisten. Ze zijn gevormd als capsules en daarin zit pus, dat vloeibaar of halfvloeibaar is. Maar ze zijn groter dan puisten en er kan een infectie in zitten. Cysten dringen dieper door in de huid en nadat ze zijn behandeld, blijven er acnelittekens achter. Van alle soorten acne is nodulocystische acne de ernstigste. Ze zijn nauwelijks te behandelen en alleen isotretinoïne kan helpen. Isotretinoïne is een stof die wordt verkregen uit vitamine A.

Wie krijgt acne?

De feitelijke situatie is dat ongeveer iedereen over de hele wereld acne heeft. De problemen beginnen wanneer de puberteit aanbreekt. Het is ongeveer 12 jaar oud en het komt door de hormonen. Het kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen. Het hangt niet af van je afkomst en familie. Het is heel moeilijk om iemand te vinden die zijn hele leven aan de puistjes is ontsnapt. In ieder geval zou iets de toestand van uw hormonale as uit balans brengen.

Bij ruim 40 procent van alle acnegevallen is een serieuze medische acnebehandeling noodzakelijk. Meestal is het heel goed mogelijk om serieuze therapie te vermijden, hoewel het onmogelijk is om een ​​bezoek aan een arts te vermijden. Maar de geneeskunde biedt u tegenwoordig een ruime keuze aan acneproducten, die u zonder recept kunt verkrijgen. Ze geven je de kans om van je acne af te komen.

Maar het is niet altijd zo dat mensen zo snel en zonder problemen van acne af kunnen komen. Acne is een van de belangrijkste problemen met het uiterlijk van twaalf tot drieëntwintig jaar oud. Sommige mensen lijden aan ernstige vormen ervan, terwijl anderen net als volwassenen met dit probleem worden geconfronteerd. Over het algemeen is het een mannenprobleem. Ze voldoen eraan vanwege het hogere niveau van androgenen in vergelijking met vrouwen. Maar acne bij vrouwen hangt af van hun vruchtbaarheidscyclus en van de veranderingen die het veroorzaakt.

Meestal behandelen mensen gezichtsacne. Maar puistjes kunnen ook een persoon storen die op de rug, billen, armen of borst verschijnt.

De strijd tegen acne kost veel. De sociale houding ten opzichte van dit probleem is van het soort dat mensen ertoe aanzet veel acneproducten in apotheken of drogisterijen te kopen. Het is een reden voor de populariteit van acneproducten over de hele wereld.

Oorzaken van acne

Acne is sowieso niet prettig om mee om te gaan. Bovendien is het niet prettig om acne te bestuderen. Maar je moet begrijpen dat elk onaangenaam fenomeen bestudeerd moet worden om het voor eens en voor altijd te kunnen elimineren. Mensen bestuderen verschillende ziekten en parasieten, omdat ze graag willen weten wat ze moeten doen om ze uit het leven van de mensheid te verwijderen.

Welnu, eliminatie ‘voor eens en voor altijd’ is niet het geval bij acne. De grondoorzaken van acne kunnen heel divers zijn en soms is het praktisch onmogelijk om deze oorzaken weg te nemen. Dit is vooral het geval als we het hebben over de interne oorzaken van acne: hoe kun je iets bestrijden dat in je zit?
Oorzaken van acne Misschien beginnen mensen in andere gevallen met dergelijke interne factoren of andere problemen voorbereidingen te treffen in de hoop dat dat voldoende is. Maar over het algemeen is dit niet de oorzaak bij acne.

De grondoorzaken van acne zijn divers en niet zo gemakkelijk, zelfs in de meeste gevallen erg moeilijk te elimineren, en het is goed als ze niet zo ernstig zijn, dat je ze kunt verdragen. Maar acne is in ieder geval hinderlijk, vervelend enzovoort.

Wat voel je als je acne op je rug hebt? Ik denk dat je ongemak ervaart; je voelt dat iets op die plek je elke keer weer hindert. U kunt ook pijn voelen, de aangetaste plek kan jeuken en door het uitpuilende abces kunnen uw kleding en ondergoed vuil worden.

Hetzelfde is het geval met acne die verschijnt op de rug, op de schouders, op de billen, op benen, armen en andere plaatsen waar acne kan verschijnen. Bovendien, als er acne op uw handen (armen) of voeten (benen) verschijnt, kan dit uw activiteit op sommige gebieden belemmeren. Door Lichaamsacne kun je op sommige plekken je favoriete jurk en/of zwempak niet dragen.

Wat voel je als je acne op je gezicht hebt? Ik denk dat je, naast de effecten die lichaamsacne veroorzaakt, een grote zorg zult voelen over je beschadigde schoonheid.

De grondoorzaken van acne kunnen dus heel divers zijn, beginnend bij interne oorzaken zoals bacteriën, verhoogde talgproductie en hormonen en eindigend met slordigheid, maar hun effect is hoe dan ook slecht en vereist het gebruik van producten voor de behandeling van acne.

Externe oorzaken van acne: omgevingsfactoren

Mensen zijn nogal kwetsbare wezens. Ze worden blootgesteld aan veel externe factoren, die erg meedogenloos voor hen kunnen zijn. En van sommigen van hen beschikt de arme mensheid niet over efficiënte middelen.

Wanneer iemand zulke woorden hoort, denkt hij of zij eerst aan vulkanen, tornado's of tsunami's. Maar het komt voor dat een mens hulpeloos kan zijn als hij kleinere problemen heeft, wat geen dodelijke slachtoffers veroorzaakt, maar toch heel, heel onaangenaam is. Een van deze problemen is acne.

Mensen zijn toch niet altijd zo kwetsbaar en hulpeloos tegen acne. Maar er zijn enkele externe oorzaken van acne die eigenlijk niet te voorkomen zijn. Soms zijn ze zelfs moeilijk te vermijden. Deze omvatten in de eerste plaats het vervuilde milieu, dat wordt genoemd als een van de oorzaken van acne en ongetwijfeld van vele andere ziekten.

Vaak gaat het om mensen die naast grote industriële ondernemingen wonen, die uiteraard bekend staan ​​als grote lucht- en watervervuilers. Gelukkig is de situatie bij deze bedrijven de afgelopen jaren op milieugebied verbeterd – dit komt vooral doordat in de meeste industriële fabrieken moderne gasreinigingssystemen zijn ontwikkeld en geïmplementeerd, waardoor het stof-, koolmonoxide-/dioxide- en zwavelgehalte kan worden verlaagd. in de uitstoot van deze installaties.

Niettemin is het duidelijk dat het wonen te dicht bij productiefaciliteiten veel schade kan toebrengen aan uw huidverzorging . Dit heeft niet alleen betrekking op de lucht, maar ook op het water, waarin u kunt zwemmen of baden, terwijl het vervuild kan zijn door industrieel afvalwater en verschillende chemicaliën die vaak worden weggespoeld door neerslag enz. in rivieren en meren. Dergelijk verontreinigd water veroorzaakt veel schade aan de huid en u hoeft niet verrast te zijn als u na dergelijk zwemmen acne op sommige delen van uw huid krijgt.

Zorg er dus voor dat u op de hoogte blijft en weet in welke waterreservoirs niet mag worden gezwommen.

Doe uzelf geen schade toe (bijvoorbeeld door acne te plukken en uit te knijpen) en bezoek waar mogelijk milieuvriendelijke plaatsen.

Acnebehandeling

Natuurlijke acnebehandelingen staan ​​bekend om hun veiligheid en effectiviteit. De meest populaire en bewezen middelen en acnebehandelingen staan ​​hieronder vermeld.

  • Probeer je gezicht niet aan te raken. Het is nogal moeilijk, maar dat moet je onthouden. We raken vaak ons ​​gezicht aan terwijl we denken, lezen of lachen. Wrijf, krab of raak uw gezicht niet aan met uw handen, vooral niet als ze niet zo schoon zijn. Feit is dat er veel bacteriën op onze handen voorkomen en dat deze bacteriën het acneprobleem kunnen verergeren. Natuurlijk is het niet eenvoudig om dit advies op te volgen, omdat we ons in de meeste gevallen niet realiseren dat we ons gezicht zo vaak aanraken. Wen er gewoon aan om uw hand onder controle te houden en vergeet niet om van tijd tot tijd uw handen te wassen.
  • Als uw acne als mild of matig wordt geclassificeerd, raden wij u aan acneproducten te gebruiken zoals: huidzalven, lotions, verschillende gels en oplossingen die benzoylperoxide, azelaïnezuur of salicylzuur bevatten. Daarnaast kunnen producten die benzoylperoxide bevatten, worden gebruikt voor acne vulgaris veroorzaakt door Propionibacterium acnes. Ook helpt benzoylperoxide de productie van huidolie te verminderen. Andere problemen, waaronder mee-eters en whiteheads, kunnen worden behandeld met salicylolie, zwavel en middelen. Bovendien is salicylzuur goed in het verminderen van het aantal acne-laesies door de olieklieren binnen te dringen en hun overactiviteit te verminderen.

Laserchirurgische procedure om acne te behandelen

Een groot aantal mannen en vrouwen kiest voor laserchirurgie om acne te behandelen. Iedereen weet welke gevaarlijke gevolgen anesthesie kan hebben. Bovendien kunnen veel mensen ernstige pijn ervaren en een lange genezingstijd nodig hebben, wat betekent dat ze niet volledig betrokken zullen zijn bij hun werk en gezinsleven. Patiënten moeten extra tabletten krijgen om de pijn te verminderen, de prijs wordt hoger en de risico's worden aanzienlijk. Veel lotions, crèmes, medicijnen en gels met hormonen of chemische oorsprong zijn ook niet natuurlijk. Het wordt sterk aanbevolen om zich ook van deze strategieën te onthouden.

Als u de voorkeur geeft aan een organische acnebehandeling, plan dit dan grondig thuis of met uw arts. Allereerst mag u geen onmiddellijk resultaat verwachten, zoals bij laserchirurgie. Maar met natuurlijke acnebehandeling zullen er geen littekens ontstaan, geen pijnlijke en tijdrovende genezing. Voordat u een specifieke acnebehandelingspil kiest, moet u een overeenkomstig forum met productrecensies vinden (net als het clearpores-acnebehandelingsforum), controleer en maak kennis met de lijst met de componenten ervan. Bestudeer de details van elk onderdeel en voorkom de kans op allergie. Vraag uw zorgverlener om advies. De volgende stap is om meer te weten te komen over het bedrijf dat het product produceert. Elke gerespecteerde fabrikant moet u educatieve voorzorgsmaatregelen en de volledige lijst met ingrediënten geven.

Hormonale acne

Miljoenen vrouwen weten wanneer die tijd van de maand nadert. Hormonale veranderingen in de tweede helft van de cyclus omvatten zwelling, krampen, stemmingswisselingen en acne. Er is niet veel onderzoek naar dit onderwerp gedaan, maar experts zijn het erover eens dat premenstruele acne een wijdverbreide aandoening is. Het is bevestigd dat bijna de helft van de vrouwen bijna een week vóór hun menstruatie last heeft van plotselinge opflakkeringen van acne.

Regelmatige acnebehandeling, zoals plaatselijke retinoïden en plaatselijke antibiotica, helpt mogelijk niet in het geval van hormonale acne. Uw arts kan aan de hand van de volgende aanwijzingen vaststellen of uw acne hormonaal wordt beïnvloed:

- Acne bij volwassenen, die voor het eerst verschijnt of aanhoudt;
- Acne vóór de menstruatie;
- Onregelmatige menstruatie;
- Uw huidvettigheid overschrijdt de normen;
- Hirsutisme (problemen met haargroei)
- Verhoogde niveaus van androgenen in uw bloed.

Hoewel hormonale acne vrouwen tussen de 20 en 25 jaar oud meestal begint te storen, kunnen adolescenten en oudere vrouwen er vatbaar voor zijn. En vrouwen boven de 30 vormen een risicogroep. De gebieden die het meest worden aangetast door hormonale acne zijn het ondergezicht (de kaaklijn en de kin), evenals de rug en de borst, waarbij het gezicht nog steeds de meest populaire plek is voor oneffenheden en laesies.

Hoe en waarom ontstaat hormonale acne - die in de regel relatief matig is en beperkt blijft tot occasionele comedonen en kleine ontstekingsknobbeltjes -? Op de leeftijd van negen of tien beginnen de bijnieren dihydroepiandrosteronsulfaat (DHEAS), een androgeen, te maken. Enkele jaren later, als de puberteit nadert, verhogen de talgklieren de productie van talg, de natuurlijke olie van de huid. Dit gebeurt als gevolg van de activiteit van 'mannelijke' hormonen in het lichaam van een vrouw, zoals dehydrotestosteron (DHT) en testosteron.

Oorzaken van hormonale acne

Elke vrouw krijgt te maken met zaken als een opgeblazen gevoel, krampen, stemmingswisselingen en acne. Het gebeurt elke maand. Er wordt aangenomen dat acne wordt beïnvloed door hormonen. De onderzoekers hebben echter tot nu toe geen antwoord op dit onderwerp gekregen. De laatste week van de cyclus wordt gekenmerkt door opflakkeringen van hormonale acne bij 50% van de vrouwen, zo blijkt uit een recent onderzoek.

Omdat het een specifiek soort acne is, is het zeer waarschijnlijk dat hormonale acne niet zal reageren op traditionele behandelingen zoals plaatselijke of systemische antibiotica of plaatselijke retinoïden. Er zijn verschillende ideeën die u en uw arts kunnen helpen oorzaken van hormonale acne te vinden:

- Acneaanvallen gaan vooraf aan de menstruatiecyclus;
- Acne-uitbraak vindt altijd plaats vóór de menstruatie
- Verslag over onregelmatige menstruatieperioden
- Een vette huid van je gezicht, wat bij jou niet gebruikelijk is
- Overmatige haargroei, ook wel bekend als hirsutisme
- De niveaus van bepaalde androgenen zijn verhoogd

Meestal begint hormonale acne rond de leeftijd van 20-25 jaar, hoewel het zowel tieners als volwassen vrouwen kan treffen boven de leeftijd van 30 jaar (in welk geval de acne het meest hardnekkig is). De gebieden die het vaakst door acne worden aangetast zijn het ondergezicht (de kaaklijn en de kin), evenals de rug en de borst, waarbij het gezicht nog steeds de meest populaire plek is voor puistjes en laesies. Ongeacht het feit dat door hormonen beïnvloede acne zelden ernstig is en zich meestal manifesteert als kleine ontstekingsknobbeltjes en papels, kunnen vrouwen die aan de ziekte lijden zich afvragen: hoe begint het? Wat zijn de oorzaken van hormonale acne?

Ten eerste, enige tijd vóór de puberteit (rond de leeftijd van 9 of 10 jaar), beginnen de bijnieren een specifiek androgene hormoon af te geven: dihydroepiandrosteronsulfaat (DHEAS). Androgenen zijn zogenaamde 'mannelijke' hormonen, hoewel ze ook door het lichaam van een vrouw worden aangemaakt. Andere "mannelijke" hormonen zijn dehydrotestosteron (DHT) en testosteron. Ze werken allemaal als stimulerende middelen voor de talgklieren. Het resultaat hiervan is een intense productie van huidvet (talg), een van de hoofdoorzaken van hormonale acne.

Dat is de reden voor acne en een vette huid bij tieners. Jongens hebben meer last van ‘mannelijke’ hormonen, omdat ze er van nature meer van hebben. Het is uiterst moeilijk om acne bij adolescenten te behandelen, omdat hun hormonale niveaus altijd veranderen. In sommige gevallen kan de eerste reactie op de externe therapie goed zijn, als artsen methoden gebruiken als retinoïden en benzoylperoxide. In sommige gevallen moeten antibiotica worden gebruikt. Meestal bieden deze medicijnen, zelfs in combinatie met een oraal antibioticum, echter vanwege de hormonale veranderingen geen langdurige remedie voor de behandeling van acne bij tieners. Regelmatige aanpassingen van de behandelingskuren zijn vaak noodzakelijk.

Veel vrouwtjes ervaren dit probleem tijdens de volwassenheid. Sommige anderen ervaren het misschien pas als ze twintig of dertig zijn, en krijgen een paar dagen vóór hun menstruatiecyclus voortdurend last van uitbraken. Het gebeurt omdat hun oestrogeenniveau het hoogst is in het midden van de cyclus (op voorwaarde dat een vrouw geen hormonale pillen gebruikt voor anticonceptie). Wanneer een vrouw haar menstruatie nadert, neemt het oestrogeenniveau af. Er is ook nog een ander hormoon dat hormonale acne kan veroorzaken. Na de eisprong produceren de eierstokken progesteron, wat de huid vettig maakt.

Het hormoonniveau is ook een van de oorzaken van hormonale acne die bij zwangere vrouwen voorkomt. Door hormoonveranderingen in het derde trimester beginnen de talgklieren veel talg te produceren en dit is de reden van frequente puistjes. De menopauze kan ook voorkomen in de lijst met oorzaken van hormonale acne. De oestrogeenproductie neemt af en testosteron domineert in het organisme van een vrouw.

Acne die ontstaat tijdens de menstruatie verdwijnt niet zonder medische hulp. Raadpleeg een dermatoloog en zoek acneproducten die alle oorzaken van hormonale acne behandelen.

Topmedicijnen tegen acne

Acne is voor een groot aantal mensen een lastig probleem. En velen van hen verliezen gewoon hun hart omdat het vaak moeilijk is om rond te kijken en voor zichzelf mijlpalen te trekken in de strijd tegen acne, alleen maar omdat producten voor de behandeling van acne net zo veelzijdig zijn als de oorzaken van acne. En zelfs sommige preparaten kunnen echt worden genoemd als topmedicijnen tegen acne. Het is geen garantie dat ze in jouw geval effectief zullen zijn.

Gebruik benchmarking. In het bedrijfsleven is het heel gebruikelijk om verschillende vergelijkingstabellen te maken, bijvoorbeeld wanneer er een aanbesteding wordt gehouden en er een succesvolle leverancier moet worden gekozen. In dergelijke gevallen helpen vergelijkingsschema's (vaak met een systeem van cijfers) het bedrijf om zijn keuze te rechtvaardigen en voor de meest concurrerende optie te kiezen.

Hetzelfde kunt u doen met uw acne-gerelateerde probleem. Maak een vergelijkingstabel van de belangrijkste acnemedicijnen, waarin u opvallende kenmerken kunt noemen die u zullen helpen de belangrijkste voor- en nadelen van verschillende producten te kennen en natuurlijk om het uiteindelijke doel te bereiken: het vinden van het beste acnemedicijn, en dat gemakkelijk te vinden is op recensieforums voor acne.

Het kan b.v. veiligheid, reputatie van het product enz. In het diagram kunt u een cijfersysteem ontwikkelen met het gewicht van elke eigenschap/indicator. Het totaal van de cijfers geeft u een idee wat het beste acnemedicijn is .

In uw lijst met kenmerken kunt u ook kenmerken als de complexiteit van de actie opnemen. Complexe producten zijn in de regel beter dan producten met één actie. Dergelijke complexe preparaten kunnen bijvoorbeeld bestaan ​​uit pillen en gel in één verpakking.

Dit is de beste optie, omdat het kan helpen zowel interne oorzaken van acne te elimineren, bijvoorbeeld een ongepast niveau van hormonen (door middel van pillen) als externe oorzaken – verhoogde talgproductie, verstopping van de huidporiën (door middel van gel). Het zal zeker meer effect hebben als je echt van acne af wilt. Wijs dus een hoog gewicht (prioriteit) toe aan deze functie in uw vergelijkingstabel voor de belangrijkste acnemedicijnen.

Natuurlijke acne-bodywash

In feite kunnen niet zo veel voorbereidingen strijden voor het recht om hetzelfde te zijn. Maar iedereen begrijpt dat natuurlijke acne body wash een goede uitweg is als je lijdt aan deze niet dodelijke, maar toch zeer onaangename en probleemveroorzakende ziekte. Het krachtigste argument is dat natuurlijke preparaten altijd minder bijwerkingen hebben dan onnatuurlijke preparaten.

Als u niet gelooft dat u een handleiding voor een chemisch gegenereerde acne-lichaamswasmiddel kunt lezen, zult u het begrijpen. De bijwerkingen zijn zeer divers. De behandeling van acne op het lichaam is niet zo eenvoudig, en het is ook niet zo veilig als u dergelijke preparaten gebruikt.

Nadenken over uw gezondheid is een goede zaak, en het is onbetwist goed als u niet alleen nadenkt over het huidige moment van uw gezondheidstoestand, maar ook over de gevolgen van de behandeling die u toepast op elke ziekte die u heeft.

Dus welk medicijn kan worden gebruikt en waarvan wordt aangenomen dat het echt geschikt is voor natuurlijke lichaamswassing tegen acne? Dit zijn verschillende kruiden-, mineraal- en vitaminepreparaten. Maar er zijn ook enkele veelgebruikte producten die niet natuurlijk zijn en bijwerkingen kunnen veroorzaken.

De eerste is benzoylperoxide. Het is een vrij bekend product voor de behandeling van acne en heeft een relatief milde werking. Daarom wordt het vaak aanbevolen voor gebruik in sommige niet erg moeilijke gevallen, als algemeen middel om acne te bestrijden. Maar ondanks dat feit is benzoylperoxide en de chemisch gemodificeerde versies ervan een stof die de huid uitdroogt, zodat er enkele ongewenste bijwerkingen door kunnen worden veroorzaakt.

Retinoïden zijn stoffen die verwant zijn aan vitamine A. Over het algemeen zijn dit zoiets als kunstmatige analogen van deze vitamine. Omdat vitamine A moet worden geconsumeerd om de huid te verbeteren en acne te bestrijden, zijn retinoïden nuttig voor de externe behandeling van acne. Maar toch hebben ze een kunstmatige oorsprong en kunnen ze schadelijk zijn voor de huid, vooral een daarvan genaamd isotretinoïne. Retinoïden zoals isotretinoïne hebben zo'n lange lijst met bijwerkingen dat het angstaanjagender is dan acne zelf.

Hoe u retinoïden voor acne gebruikt

Retinoïden zijn niet zo onschadelijk als bijvoorbeeld natuurlijke preparaten voor de behandeling van acne. Retinoïden zijn in feite slechts chemische stoffen die worden gebruikt voor de behandeling van acne. Ondanks het feit dat ze relatief zijn ten opzichte van retinol (vitamine A), zijn ze eigenlijk niet zo nuttig als deze vitamine en moeten ze, in tegenstelling tot vitamines, zeer voorzichtig worden gebruikt.

Het gaat vooral om retinoïden die oraal worden gebruikt, vooral omdat ze krachtiger in hun werking zijn en worden voorgeschreven in de zwaarste gevallen (de meest bekende retinoïde, die oraal wordt gebruikt, is isotretinoïne – misschien wel de krachtigste). geneesmiddel voor de behandeling van acne). De belangrijkste reden waarom retinoïden zo zorgvuldig moeten worden gebruikt, is het feit dat ze niet natuurlijk zijn. Niettemin is een acnebehandeling met retinoïden tamelijk effectief.

Ondanks het feit dat sommige retinoïden (alleen de retinoïden die uitwendig worden gebruikt – op bepaalde plekken op de huid) zonder recept worden verkocht, wordt het gebruik ervan niet aanbevolen zonder overleg met een arts. In feite zijn dit medicijnen op recept voor acne. De kwestie is dat retinoïden vanwege hun onnatuurlijkheid bepaalde bijwerkingen, die in sommige gevallen tamelijk ernstig kunnen zijn.

Leer hoe u retinoïden voor acne gebruikt en ontdek de maatregelen die ten zeerste worden aanbevolen voordat u retinoïden kiest en gebruikt:

  1. lees een handleiding of annotatie, of andere informatie die bij het preparaat is bijgevoegd en volg de voorschriften die in deze handleiding worden vermeld;
  2. vraag een arts naar de wijze van gebruik en de frequentie van gebruik, evenals naar de voorzorgsmaatregelen die nodig zijn bij het nemen van het preparaat;
  3. voorgeschreven dosering zorgvuldig in acht nemen;
  4. Geef het gebruik van het preparaat niet op en verander de dosering niet zonder een arts te raadplegen;
  5. Informeer de arts over eventuele bijwerkingen of een ander onverwacht probleem dat zich tijdens de behandeling voordoet.

Hoe retinoïden gebruiken bij acne? Misschien is het gebruik van retinoïden geen grote wetenschap, maar ze moeten voorzichtig worden gebruikt, omdat deze producten mogelijk niet volledig veilig zijn. Als u op zoek bent naar een veiliger medicijn, kunt u beter kiezen voor natuurlijke acnemedicijnen.

Wat is isotretinoïne?

Wat is jouw kennis over isotretinoïne? Misschien heb je gehoord dat isotretinoïne een van de retinoïden is en een synthetisch geproduceerd medicijn is dat wordt gebruikt voor de behandeling van acne, net als andere retinoïden. Evenals isotretinoïne een synthetisch product is ten opzichte van retinol, is laatstgenoemde bij ons bekend als vitamine A. Maar natuurlijk is isotretinoïne in geen van beide gevallen vergelijkbaar met vitamine A wat betreft de werking ervan of wat betreft andere parameters die verband houden met gebruik van dit preparaat. Wat is er nog meer algemeen bekend over isotretinoïne?

De mensen die veel over het medicijn weten, zijn uiteraard vooral degenen die zich bezighouden met de behandeling van acne, dat wil zeggen artsen en hun patiënten. Het is in ieder geval niet goed om dat laatste te zijn, omdat er ook enkele feiten bekend zijn over isotretinoïne, die u zeker geen enkel vertrouwen zullen geven bij het gebruik van dit medicijn. Isotretinoïne, en dat is de belangrijkste reden waarom u in ieder geval voorzichtig moet zijn met het gebruik ervan, om nog maar te zwijgen van het feit dat u bang moet zijn om isotretinoïne te gebruiken.

Kijk, isotretinoïne is slechts een van de sterkste medicijnen die überhaupt worden toegepast voor de behandeling van acne. En houd er ook rekening mee dat het geen natuurlijk product is en dus mogelijk niet zo compatibel is met uw organisme als het zou kunnen zijn. Dus de kracht van dit medicijn en de onnatuurlijkheid ervan staan ​​gelijk aan de zeer sterke bijwerkingen die erdoor worden veroorzaakt. En aangezien isotretinoïne het sterkste product voor de behandeling van acne is, heeft het de ernstigste bijwerkingen. Zwangerschapis de grootste contra-indicatie tegen het gebruik van isotretinoïne. Zwangere vrouwen mogen dit medicijn nooit gebruiken, omdat het grote problemen kan veroorzaken bij hun toekomstige kinderen.

Wat u hiermee kunt doen, is isotretinoïne niet gebruiken, of het gebruik ervan op voorhand proberen te vermijden. Kijk, vanwege de sterkte wordt isotretinoïne over het algemeen alleen in extreme gevallen voorgeschreven. En dergelijke gevallen zijn over het algemeen niet zo moeilijk te vermijden.

Anti-acnebehandelingen

Als u acne effectief wilt behandelen, dan zult u de juiste producten tegen een passende prijs moeten vinden om hiermee om te gaan met het probleem. Het kan soms lijken dat het in de huidige marktomstandigheden moeilijk is om hieraan te voldoen.

Hoewel er een breed scala aan vrij verkrijgbare natuurlijke huidverzorgingsproducten en anti-acnebehandelingen bestaat, werken de meeste niet echt en kunnen ze u niet dichter bij de gezonde, heldere huid brengen die ze beloven. Bedenk ook dat zelfs de supplementen die het vaakst door consumenten worden gekocht en gebruikt, ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Maak uw keuze voor een effectieve kruidenbehandeling dus pas na het lezen van een groot aantal recensies op acneforums en kies voor een huidverzorgingssysteem dat uit meerdere componenten bestaat, omdat dit betekent dat een dergelijk systeem het acneprobleem op verschillende niveaus kan oplossen.

Meer tips voor de behandeling van acne vindt u op het forum voor acnebehandeling.

Acnelittekens

Acnelittekens zijn de littekenweefselvlekken die achterblijven door acnepuistjes die niet behandeld zijn of ontstoken zijn geraakt. De grootte, frequentie en het type van acnelittekens zijn afhankelijk van verschillende genetische factoren, die specifiek zijn voor elke persoon. Sommige mensen hebben meer kans op acnelittekens vanwege hun afkomst en huidtype. Dit is de reden waarom iedereen die acne wil behandelen ervoor moet zorgen dat de laesies goed en permanent genezen.

Het duurt tot acht weken voordat milde en zachte acnelittekens verdwijnen. Als de acnebehandelingen niet werken, neem dan opnieuw contact op met uw arts en hij of zij zal u helpen bij het kiezen van een sterkere acnebehandeling voor littekens, zoals op retinoïden gebaseerde crèmes voor de behandeling van acne. Dit wordt gedaan om acne-uitbarstingen te voorkomen en om het loslaten van huidcellen rond de acnelittekens mogelijk te maken.

De beste manier om acnelittekens te verzorgen is door acne te voorkomen door middel van een acnebehandeling. Dit kan een einde maken aan de fundamentele oorzaak van acne, acne behandelen en uiteindelijk acnelittekens helemaal voorkomen.

Zomer versus acne

De zomer is in volle gang. De meeste mensen brengen veel tijd buitenshuis door om de eindeloze winter- en lentemaanden in te halen. We plannen onze vakanties van tevoren, geven feestjes op het strand, maken een wandeling in de zon, genieten van elke zonnige dag en vergeten de gevaren waaraan we worden blootgesteld terwijl we tijd in de zon doorbrengen.

Het is geen geheim dat we meer zweten als het warm weer is. Het is bewezen dat zweet het probleem met acne verergert. We vegen onze gezichten regelmatig af als het warm is, wat geen goede keuze is als je acne hebt. Het beste wat je kunt doen is het zweet wegspoelen met warm water. Vergeet niet om uw gezicht voorzichtig te wassen. Door blootstelling aan zon en wind wordt onze huid erg droog. Het schilfert, kloven en voelt strak aan. Het is erg moeilijk om een ​​droge huidbeschadiging te behandelen. Bovendien zorgt wind ervoor dat de poriën verstopt raken. Daarom is het belangrijk om je huid in de zomer te verzorgen met de juiste producten voor de behandeling van acne.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat is acne? Een uitgebreid overzicht van acne, puistjes en mee-eters: symptomen, oorzaken, behandelingsopties.

Met al dit gepraat over acne kunnen we net zo goed proberen de aandoening een beetje te definiëren. Acne is de veelgebruikte naam voor poriën die verstopt zijn door talg (ook bekend als whiteheads en mee-eters), puistjes, knobbeltjes of cysten die kunnen verschijnen op het gezicht, de nek, de schouders, de borst, de rug, de bovenarmen en de bovenbenen. De meeste tieners en een groot aantal volwassenen hebben min of meer langere tijd last van acne. De aandoening is niet beperkt tot enige leeftijdsgroep, ras of geslacht. Het treft honderden miljoenen mensen over de hele wereld. De grootste problemen met acne zijn het onaangename uiterlijk van puistjes en de littekens die ze achterlaten. Soorten acne Hoewel Puistjes zijn veruit de meest voorkomende vorm van acne en de vorm waar de meeste mensen waarschijnlijk mee te maken krijgen of waar ze last van hebben. U moet weten dat er ook andere vormen bestaan. De eenvoudigste vorm is acne vulgaris, waarbij alleen comedonen voorkomen, de ee

Risico's verbonden aan een borstvergroting: veiligheid eerst!

Veel vrouwen willen hun borsten groter maken. Het antwoord kan worden gevonden in het inbrengen van siliconengel of in vergroting met borstimplantaten - borstchirurgie . Iedereen weet wat voor onveilige gevolgen anesthesie kan hebben. Bovendien kunnen veel dames last hebben van hevige pijn en een lange herstelperiode nodig hebben, wat betekent dat ze niet volledig betrokken zullen zijn bij hun werk en gezinsleven. Patiënten moeten tabletten innemen om de pijn te verlichten, omdat de borsten na de chirurgische ingreep zeer pijnlijk en gevoelig zijn. Het betekent dat het hele proces van borstvergroting door middel van een operatie ongelooflijk duur en riskant is. De opties zoals injecties, gels, medicijnen en crèmes kunnen worden gemaakt zonder na te denken over de gevolgen van het gebruik van chemicaliën en hormonen. Probeer weg te blijven van deze onnatuurlijke oplossingen. Wat is een borstvergrotingsoperatie precies en hoe kunnen de bijbehorende risico's worden vermeden? Vóór ee

De geheimen van vrouwelijk libido ontsluiten: een uitgebreide gids voor seksuele gezondheid bij vrouwen

Veel vrouwen ervaren problemen in het seksleven en zoeken naar oplossingen. Het probleem is dat je gemakkelijk een product voor mannenverbetering kunt vinden: van de bekende Viagra tot al die kruidenpillen en crèmes. Hoewel deze opties de vrouwelijke geslachtsdrift vergroten, zijn ze ontworpen en geformuleerd voor mannen en kunnen ze mogelijk bijwerkingen veroorzaken. Het verhaal achter het vrouwelijke libido Vaak intimideren problemen , die te maken hebben met geslachtsgemeenschap, mannen omdat ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan en hoe ze de situatie kunnen oplossen. Verschillende farmaceutische bedrijven profiteren schaamteloos van dit idee door mannen ter verbetering van hun seksuele relaties aan te bieden. Klachten over een laag libido komen echter ook bij vrouwen voor, vooral in de veertig. Deze situatie komt in de meeste gevallen tot uiting in een snel verlies van interesse en/of energie voordat vrouwen ooit een orgasme bereiken. Dit probleem stoort dames en groeit uit